Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a v našich kuchyních brzy začne vonět vánoční cukroví. Vyzkoušejte tuto zdravější verzi medových perníčků, na kterých si pochutná celá rodina! Doporučujeme je upéct dopředu, aby stihly do Vánoc změknout.
INGREDIENCE
- 400 g celozrnné žitné mouky
- 4 vejce
- 150 g másla
- 100 g medu
- 130 g třtinového cukru
- 90 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
POSTUP
- Všechny ingredience zpracujte ve velké míse v kompaktní těsto.
- Z těsta udělejte kuličku, zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
- Druhý den těsto propracujte rukama, vyválejte, vykrájejte vykrajovátky a naskládejte na plech s pečícím papírem.
- Perníčky dejte péct do předehřáté trouby na 165-175 °C a pečte dozlatova po dobu 10-12 minut.
Máme pro vás i další nejlepší recepty na cukroví bez lepku aneb i bez klasické mouky to jde!