Tyto luxusní rolky jsou skvělým předkrmem na jakoukoli party! Slanina obalená kolem šťavnatých masových kuliček se stane oblíbenou delikatesou pro všech nadšených masožravců.
INGREDIENCE
- 24 plátků slaniny, překrojených napůl
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, lisované
- 1/2 šálku žampionů, nakrájených
- 1 vejce
- 1/2 šálku rajčatové omáčky
- 3/4 šálku strouhanky
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Zahřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě v pánvi.
- Restujte cibuli, houby a česnek do změknutí, asi 6 minut.
- Mezitím do velké mísy přidejte vejce, rajčatovou omáčku, strouhanku, mleté hovězí maso, sůl a pepř.
- Přidejte orestovanou cibuli, houby a česnek a promíchejte čistýma rukama.
- Plátky slaniny vyskládejte na plech.
- Masovou směs rozprostřete na plátky slaniny a zarolujte jako roládu.
- Pečte 1 hodinu a 15 minut.
- Podávejte horké.