Připravte si toto dokonale šťavnaté, jemné a lahodné kuře, které je marinované v té nejlepší marinádě z česneku a bylinek. Můžete ho podávat jako hlavní hvězdu pokrmu či jím doplnit salát nebo těstoviny.
INGREDIENCE
- 2 lžičky mořské soli
- 2 lžičky nasekané cibule
- 2 lžičky praženého česnekového prášku
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky petrželky
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku octa
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
POSTUP
- Smíchejte mořskou sůl, nasekanou cibuli, pražený česnekový prášek, černý pepř, koriandr, petrželku a papriku.
- Vložte směs koření, olivový olej a ocet do sáčku na zip.
- Přidejte 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže.
- Promíchejte, aby se maso obalilo, dejte do lednice a kuře 30 minut marinujte.
- Naolejujte grilovací rošty, vyjměte kuře z marinády a grilujte na středně vysoké teplotě asi 5 minut z každé strany, celkem asi 10 minut nebo dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 71 °C.
Testujeme kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?