Bylinkové máslo

Bylinkové máslo
Příprava: 15 minut Vaření: 180 minut Počet porcí: 12

Čas od času člověk dostane chuť na chléb či pečivo s nějakou dobrou pomazánkou nebo jiným druhem mazání. Proč nezkusit klasiku, na které si pochutná každý? Trochu bylinek, čerstvé máslíčko a budete se olizovat celá rodina.

INGREDIENCE

  • 1 kostka změklého nesoleného čerstvého másla
  • 2 lžíce čerstvé jemně nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvého najemno nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička mletého česneku
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

POSTUP

  • Do středně velké mísy dejte máslo, petržel, tymián, pažitku, česnek, sůl a pepř.
  • Míchejte dohromady, dokud se všechny suroviny úplně nespojí.
  • Odřízněte kus potravinové fólie, rozprostřete na stůl a hotové máslo položte na střed v silnější vrstvě.
  • Zabalte a vytvarujte jako poleno.
  • Konce fólie zatočte a zastrčte pod okraje fólie.
  • Vložte do chladničky a nechte minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc zatuhnout.
  • Pak už jen stačí nakrájet a podávat.
  • Můžete jej mazat na chleba, nebo použít například na ozdobu minutky, ale také třeba do salátu.
Česnekové máslo s bylinkami na prkýnku, nakrájené na kousky.
www.thecountrycook.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.