Čas od času člověk dostane chuť na chléb či pečivo s nějakou dobrou pomazánkou nebo jiným druhem mazání. Proč nezkusit klasiku, na které si pochutná každý? Trochu bylinek, čerstvé máslíčko a budete se olizovat celá rodina.
INGREDIENCE
- 1 kostka změklého nesoleného čerstvého másla
- 2 lžíce čerstvé jemně nasekané petrželky
- 1 lžíce čerstvého najemno nasekaného tymiánu
- 1 lžíce čerstvé najemno nakrájené pažitky
- 1 lžička mletého česneku
- 3/4 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
POSTUP
- Do středně velké mísy dejte máslo, petržel, tymián, pažitku, česnek, sůl a pepř.
- Míchejte dohromady, dokud se všechny suroviny úplně nespojí.
- Odřízněte kus potravinové fólie, rozprostřete na stůl a hotové máslo položte na střed v silnější vrstvě.
- Zabalte a vytvarujte jako poleno.
- Konce fólie zatočte a zastrčte pod okraje fólie.
- Vložte do chladničky a nechte minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc zatuhnout.
- Pak už jen stačí nakrájet a podávat.
- Můžete jej mazat na chleba, nebo použít například na ozdobu minutky, ale také třeba do salátu.