Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Tyto gnocchi s ančovičkami a bylinkovou omáčkou připravíte za pouhých 10 minut. Pokud nemáte rádi ančovičky nebo chcete toto jídlo udělat veganské, jednoduše je z omáčky vynechte.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce kaparů
  • 4 ančovičky (volitelně)
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 50 g bylinek (petrželka, pažitka a bazalka)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g gnocchi

POSTUP

  • Kapary, ančovičky, česnek, citronovou šťávu a bylinky pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a vytvořte omáčku.
  • Okořeňte a dejte stranou.
  • Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, poté sceďte.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na prudkém ohni zbylý olej a přidejte gnocchi.
  • Smažte dokřupava asi 3 minuty.
  • Vyjměte z pánve a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
  • Gnocchi promíchejte s omáčkou, poté je rozdělte do misek, posypte citronovou kůrou a drceným černým pepřem a podávejte.
Gnocchi s ančovičkami a omáčkou z bylinek na talíři.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.