Tyto gnocchi s ančovičkami a bylinkovou omáčkou připravíte za pouhých 10 minut. Pokud nemáte rádi ančovičky nebo chcete toto jídlo udělat veganské, jednoduše je z omáčky vynechte.
INGREDIENCE
- 1 lžíce kaparů
- 4 ančovičky (volitelně)
- 1 stroužek česneku
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 50 g bylinek (petrželka, pažitka a bazalka)
- 4 lžíce olivového oleje
- 500 g gnocchi
POSTUP
- Kapary, ančovičky, česnek, citronovou šťávu a bylinky pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a vytvořte omáčku.
- Okořeňte a dejte stranou.
- Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, poté sceďte.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na prudkém ohni zbylý olej a přidejte gnocchi.
- Smažte dokřupava asi 3 minuty.
- Vyjměte z pánve a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
- Gnocchi promíchejte s omáčkou, poté je rozdělte do misek, posypte citronovou kůrou a drceným černým pepřem a podávejte.