Toto svatební cukroví si v posledních letech našlo cestu do našeho menu. Můžete je ozdobit podle libosti a vždy budou vypadat dokonale. Kromě svateb se dají připravovat v podstatě k jakékoliv příležitosti.
Ingredience:
- 1 krabice směsi na přípravu bílého dortového korpusu (450 g)
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek krystalového bílého cukru
- 3/4 lžičky soli
- 1 a 1/3 hrnku vody
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
- 1 hrnek zakysané smetany
- 4 velké vaječné bílky
Na ozdobu:
- cukrové perličky
- šlehačka
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si formu na muffiny, do kterých vložíme papírové košíčky.
- Do velké mísy dáme směs na korpus, mouku, cukr a sůl a promícháme.
- Přidáme zbývající suroviny a pomocí ručního mixéru šleháme po dobu 2 minut nebo déle, dokud se vše nespojí.
- Naběračkou na zmrzlinu naplníme připravené formy na košíčky, přičemž je naplníme jen do cca 3/4.
- Pečte zhruba 15 až 18 minut, případně dokud špejle, kterou zapíchneme do středu dortíčku nebude čistá.
- Poté vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Zdobící špičkou nastříkáme na každý jednotlivý cupcake šlehačku v ozdobném vzoru a posypeme cukrovými perličkami.