Mini tartaletky s ovocem

Mini tartaletky s ovocem
Příprava: 110 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Jedná se o velmi křehké svatební cukroví, které je velkým hitem. Dá se totiž připravit nejen v této malé verzi, ale také v klasické velké jako běžný zákusek. Jako krém je možné použít v podstatě cokoliv, ať už pudink, tvaroh nebo i máslový krém. Fantazii se meze nekladou.

INGREDIENCE:

Na tartaletky:

  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • ⅓ hrnku moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku vyhlazeného čerstvého másla
  • 1 vaječný žloutek z velkého vejce
  • 1 polévková lžíce smetany ke šlehání (33 %)

Krémová náplň:

  • 2 a ¾ hrnku mléka
  • ⅔ hrnku cukru
  • ¼ hrnku kukuřičného škrobu
  • ⅛ lžičky soli
  • 4 vaječné žloutky z velkých vajec
  • 2 polévkové lžíce čerstvého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Glazura:

  • ¼ hrnku rybízového želé

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovoce – jahody, kiwi, borůvky, třešně, broskve atd.

Postup:

Příprava tartaletek:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mouku, moučkový cukr, sůl a promícháme.
  • Máslo nakrájíme na plátky a přihodíme do moučné směsi. Pomocí pulzního tlačítka několikrát promícháme, až dokud nebude směs připomínat svou konzistencí ovesné vločky.
  • Přidáme žloutek i smetanu a mixujeme, dokud se vše nezačne lepit. Když bude směs suchá, přilijeme ještě několik kapek smetany.
  • Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky minimálně na 30 minut.
  • Pokud používáme klasické formičky na košíčky, vystříkáme je kuchyňským olejem, pokud používáme silikonové, nemusíme nic.
  • Váleček těsta rozdělíme na 12 stejných dílů a každý díl pomocí válečku vyválíme mezi dvěma kusy fólie do kulaté placky, která bude o kousek větší než forma na košíček.
  • Každé kolečko vtlačíme do formičky tak, aby nebylo těsto příliš tenké. Pokud bude něco přečuhovat, odřízneme těsto tak, aby končilo zároveň s okrajem formičky.
  • Takto připravené košíčky dáme do chladničky ideálně přes noc.
  • Následující den dáme formičky na plech a každou vyložíme alobalem a vytvarujeme podle košíčku.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů, poté vložíme košíčky a pečeme zhruba 10 minut.
  • Po deseti minutách odstraníme alobal a pečeme ještě další 4 minuty, aby získaly tartaletky zlatavý nádech.

Krémová náplň a glazura:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mléko, cukr, kukuřičný škrob, sůl i žloutky.
  • Mixujeme zhruba 10 sekund a poté přelijeme do dvoulitrové skleněné misky, která je vhodná pro použití v mikrovlnné troubě.
  • Misku vložíme do mikrovlnky na HIGH stupeň po dobu 6 – 7 minut. Po 3 minutách rozšleháme, vložíme zpět a poté šleháme každou minutu.
  • Jestli nebude po 7 minutách krém hustý, dáme ho ještě na pár minut zpět do mikrovlnné trouby.
  • Hustý krém vyjmeme z trouby, přidáme máslo, vanilkový extrakt a šleháme, dokud není směs hladká.
  • Krémem naplníme vychladlé košíčky a ozdobíme nakrájeným ovocem.
  • Nakonec rozpustíme v mikrovlnné troubě či na sporáku rybízové želé a pomocí kuchyňského štětce potřeme každý kousek ovoce, díky čemuž získá ten správný lesk.
Mini ovocné koláčky s cukrářským krémem a dokonalou křehkostí.
Zdroj: https://saladinajar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.