Veselí sobi jsou oblíbenými sušenkami, které se přímo rozplynou na jazyku, přičemž vaše chuťové pohárky pohladí jemná karamelová náplň a vynikající čokoláda.
Ingredience:
- 20 máslových sušenek
- 20 bílých mini marshmallows
- 10 bílých marshmallow běžné velikosti
- 40 kousků mléčné čokolády
- 20 lentilek nebo tomu podobných bonbonů
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 1/3 hrnku hnědého cukru
- 50 g másla
- 1 hrnek rozpuštěné mléčné čokolády
- 20 mini kulatých preclíků (nakrájených na 1/2, aby vznikly parohy)
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180°stupňů a připravíme si dvě nízké formy s 12 otvory. Otočíme je dnem nahoru a všech dvacet sušenek na ně rozprostřeme.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 3 až 4 minuty, aby sušenky změkly. Poté vyjmeme z trouby a rychle zatlačíme změklé sušenky pomocí lžíce do jednotlivých otvorů, aby se vytvarovaly do tvaru poháru.
- Odložíme stranou a necháme úplně vychladnout.
- Kuchyňskými nůžkami rozstřihneme mini marshmallow na polovinu, aby vznikly dvě kolečka. Na každou lepkavou polovinu dáme kousek mléčné čokolády, aby vznikly očka.
- Běžně velké marshmallow rovněž rozdělíme na poloviny a na každou půlku přilepíme lentilku nebo jiný podobný bonbon, tím nám vznikne sobí nos. Obojí zatím odložíme stranou.
- Do malého hrnce nalijeme slazené kondenzované mléko, přidáme cukr, máslo a na střední teplotu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, cca 10 minut.
- Ještě teplou karamelovou směs rovnoměrně rozdělíme do pohárků ze sušenek.
- Necháme chvilku ochladit a poté do všech otvorů rozdělíme rozpuštěnou mléčnou čokoládu.
- Ozdobíme sobím nosem, přidáme očka, a nakonec naaranžujeme poloviny preclíků jako parohy soba Rudolfa.
- Počkáme až vše vychladne a zatuhne. Můžeme rovnou servírovat nebo dát ještě vychladit do chladničky.