Skořicové sušenky

Skořicové sušenky
Příprava: 36 minut Vaření: 9 minut Počet porcí: 1

Tenhle recept na první pohled připomíná populární esíčka, jen mají jinou chuť a jsou domácí. Jsou jednoduché, rychlé a rozplývají se na jazyku. Pokud milujete skořici, určitě nezůstanete jen u jedné dávky.

Ingredience:

  • 70 g čerstvého nesoleného másla
  • 80 ml zlatého sirupu
  • 1 polévková lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 250 g samokypřící mouky
  • 3 lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky soli

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a dva velké plechy vyložíme pečicím papírem.
  • V malém hrnci rozpustíme máslo, zlatý sirup, cukr a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se máslo nerozpustí.
  • Do mísy prosejeme mouku, skořici, sůl a vařečkou mícháme, aby se suché suroviny promísily.
  • Máslovou směs přeneseme do velké mísy a šleháme 2 až 3 minuty.
  • Po menších částech zašleháme moučnou směs, aby se vše spojilo. Nakonec rukama vypracujeme hladké těsto.
  • Odebíráme stejně velké kousky těsta, z kterých tvoříme kuličky a klademe je na plech. Necháme mezi nimi dostatečně velkou mezeru.
  • Pomoučenou vidličkou každou kuličku zmačkneme, aby se zploštila na nízkou sušenku.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 8 minut. Sušenky jsou hotové, když získají sytě zlatou barvu.
  • Hotové vyjmeme z trouby a odložíme na chvilku odpočinout. Poté přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Zlaté máslové sušenky s úžasnou vůní skořice.
Zdroj: https://www.kitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.