Ohnivé kuře na červeném kari

Ohnivé kuře na červeném kari

Kdo by nemiloval výrazné thajské chutě! Červená kari pasta je navíc tak dobrá, že na ní můžete připravit snad cokoli a vždy vám vyjde luxusní pokrm. Vyzkoušejte tento recept s kuřecím masem, fazolkami a thajskou bazalkou a zamilujete se!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2–4 lžíce červené kari pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mléka
  • 30–50 g tmavého třtinového cukru
  • 30–60 ml rybí omáčky
  • 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
  • 350 g zelených fazolových lusků
  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka

POSTUP

  1. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu.
  2. Přidejte asi 3 hrnky vody, kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli.
  3. Přiveďte k varu a přidejte šikmo nakrájené zelené fazolky.
  4. Vařte na středním ohni 3 až 5 minut.
  5. Nakonec přidáme kuře a snítku bazalky.
  6. Vařte ještě asi 3 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté.
  7. Odstraťe bazalku.
  8. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
  9. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Můžete podávat s dušenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Thajské červené kuřecí kari na pánvi s vařečkou.
www.recipetineats.com

Máme pro vás i další luxusní recepty na kuřecí na kari a už je jen na vás, který z nich si vyzkoušíte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.