Kdo by nemiloval výrazné thajské chutě! Červená kari pasta je navíc tak dobrá, že na ní můžete připravit snad cokoli a vždy vám vyjde luxusní pokrm. Vyzkoušejte tento recept s kuřecím masem, fazolkami a thajskou bazalkou a zamilujete se!
INGREDIENCE
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2–4 lžíce červené kari pasty
- 2x 400 g konzerva kokosového mléka
- 30–50 g tmavého třtinového cukru
- 30–60 ml rybí omáčky
- 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
- 350 g zelených fazolových lusků
- 450 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
- 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka
POSTUP
- V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu.
- Přidejte asi 3 hrnky vody, kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli.
- Přiveďte k varu a přidejte šikmo nakrájené zelené fazolky.
- Vařte na středním ohni 3 až 5 minut.
- Nakonec přidáme kuře a snítku bazalky.
- Vařte ještě asi 3 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté.
- Odstraťe bazalku.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
- Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
- Můžete podávat s dušenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Máme pro vás i další luxusní recepty na kuřecí na kari a už je jen na vás, který z nich si vyzkoušíte.