Pikantní kuře na pivu a medu

Pikantní kuře na pivu a medu

Rychlý a skvělý recept na pikantní kuře, které lze připravit v jednom hrnci.  Recept spojuje vynikající chuť piva, medu a chilli omáčky.

INGREDIENCE

  • 6 kuřecích stehen, krájených na horní a dolní části
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 250 ml piva
  • 1 lžíce balzamikového octu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička chilli omáčky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky hladké mouky

POSTUP

  1. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy.
  2. Přimíchejte česnek, krátce orestujte.
  3. Přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku.
  4. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala.
  5. Pak odstavte.
  6. Kuřecí maso ze všech stran osolte, opepřete a poprášte moukou.
  7. Zvyšte plamen a do pánve vlijte zbylý olej a maso.
  8. Opečte ze všech stran.
  9. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo.
  10. Duste kuře do měkka.
  11. Užijte si to!
Pálivé kousky kuřete na talíři.
www.tablefortwoblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.