Japonská majonéza se skvěle hodí do sendvičů, těstovinových salátů nebo jednoduchých zeleninových jídel. Má zajímavý ovocný a umami podtón, což jí dodává jedinečnost. Stala se oblíbenou mezi slavnými kuchaři po celém světě a vy si ji teď můžete připravit i doma a to za méně než 10 minut!
INGREDIENCE
- 2 vaječné žloutky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/4 lžičky dashi prášku
- 2 lžíce rýžového nebo jablečného octa
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžička krystalového cukru
- 1 šálek oleje z hroznových semínek
POSTUP
- Vložte vaječný žloutek, hořčici, dashi prášek, ocet, sůl a cukr do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
- Případně můžete použít tyčový mixér nebo šlehač.
- Při běžícím kuchyňském robotu pomalu přidávejte olej a pokračujte v mixování, dokud není směs hustá jako majonéza.
- Pokud chcete, aby byla majonéza sladší, přidejte další lžičku cukru.
- Znovu promíchejte.
- Přendejte do skleněné nádoby.
- V lednici vám majonéza vydrží až 2 týdny.