Kuřecí křídla z grilu ve středomořském stylu

Kuřecí křídla z grilu ve středomořském stylu
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tohle je zaručeně ten nejlepší recept na kuřecí křidýlka, který jste vyzkoušeli! Úžasná marináda ve středomořském stylu propůjčuje kuřetí maximální chuť v každém soustu. Podávejte se studenými tzatziki nebo s vaším oblíbeným dipem.

INGREDIENCE

Na marinádu:

  • 1 velká červená cibule, nakrájená na čtvrtky
  • 8 stroužků česneku
  • ½ šálku extra panenského olivového oleje
  • šťáva ze 2 citronů
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky vloček červeného chilli
  • ½ lžičky kurkumy
  •  ½ lžičky muškátového oříšku

Na křídla:

  • 1 kg kuřecích křídel
  • sůl
  • 2 citrony, rozpůlené

POSTUP

  • V míse velkého kuchyňského robotu s čepelí smíchejte cibuli, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a koření.
  • Pulsujte, dokud se vše dobře nespojí do husté marinády.
  • Kuřecí křidélka dobře osolte a vložte je do sáčku na zip.
  • Nalijte k nim marinádu a zavřete sáček.
  • Sáček trochu promasírujte, aby se marináda rozprostřela.
  • Položte sáček s křídly naplocho na velký talíř nebo tác.
  • Dejte na 2 až 4 hodiny do lednice a v polovině sáček obraťte.
  • Zahřejte plynový gril na 220 stupňů Celsia a lehce naolejujte rošty.
  • Setřeste přebytečnou marinádu a pak křídla položte na přímé teplo.
  • Zakryjte gril a grilujte křidélka 15 až 20 minut, každých 5 minut otočte, dokud nejsou úplně propečená.
  • Citrony ogrilujte dužinou dolů.
  • Křídla ihned podávejte s grilovanými citrony.
  • Servírujte se svým oblíbeným dipem.
Grilovaná kuřecí křídla na talíři.
www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.