Výborný teplý předkrm, doplněk ke grilovaným masům, ale i samostatný hlavní chod, kterým jistě potěšíte nejen vegetariány či hosty na dietě.
INGREDIENCE
- 3 papriky
- 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
- 2 houby Portobello nebo velké žampiony
- 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
- 2 rajčata nakrájené na polovinu
- 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky
Na zálivku:
- 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
- 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
- 1 lžíce utřeného česneku
- 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
- 1 lžička soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
POSTUP
- V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku.
- Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijte připravenou zálivkou.
- Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
- Zeleninu zabalte do alobalu a vytvořte pevné balíčky.
- Vložte buď přímo na gril, nebo můžete grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.
Vyzkoušejte i našich dalších 6 nejlepších receptů s hermelínem a vykouzlete svým strávníkům spokojený úsměv na rtech.