K létu patří grilování a k němu i šťavnaté steaky, misky plné čerstvého salátu a …GRILOVANÝ HERMELÍN! Pochutnají si na něm masožravci i vegetariáni a je to rychlá a jednoduchá pochoutka, kterou připravíte raz dva.
INGREDIENCE
- 2 hermelíny
- 1 červená cibule
- 10 zelených oliv plněných česnekem
- 4 stroužky česneku
- trocha oleje
- grilovací koření
- pizza koření
POSTUP
- Nejprve si nastříhejte 2 kusy alobalu, větší čtverce, abyste je mohli i s nádivkou zavinout do balíčku.
- Nakrájejte si červenou cibuli a zelené olivy.
- Hermelín vyjměte z alobalu a ten vyhoďte.
- Do středu připraveného alobalu nalijte trošku oleje, posypte grilovacím kořením a na něj položte hermelín.
- Hermelín posypte připravenou cibulí a olivami, vršek i kolem dokola.
- Pokapejte troškou oleje, zasypte pizza kořením, zaviňte do balíčků a dejte na gril.
- Podávejte s domácími chipsy nebo pečenými bramborami s rozmarýnem, případně jen tak se salátem.