Vyzkoušejte tento zdravý sýrový nákyp s čerstvým špenátem a jáhlami. Pochutná si na něm celá rodina!
INGREDIENCE
- 1 hrníček jáhel
- 1 hrnek čerstvého špenátu
- 3 vejce
- 1/2 lžičky tymiánu
- pažitka
- mořská sůl
- olivový olej
- 250 g sýru (eidam, gouda, mozarella,…)
POSTUP
- Připravíme si jáhly.
- Propláchneme je horkou vodou, poté dáme do kastrůlku, zalijeme vodou.
- Vaříme asi 15 minut, dokud se z nich nevyvaří všechna voda.
- Mezitím si rozšleháme vejce, přidáme do nich tymián, trochu soli a snítek na jemno nasekané pažitky.
- Po uvaření necháme jáhly na pár minut vychladnout a zatím si připravíme špenát.
- Špenátové listy na hrubo nasekáme.
- Jáhly smícháme v míse se špenátem a dochutíme solí.
- Vzniklou směs dáme do olejem vymazané zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vajíčky s bylinkami.
- Pečme na 190°C po dobu 20 minut.
- Po dvaceti minutách přidáme na vrch nákypu nastrouhaný sýr a zapékáme dalších 5 minut.
- Nákyp chutná opravdu výborně s rajčaty nebo rajčatovým salátem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?