Nákyp ze sýru se špenátem a jáhlami

Nákyp ze sýru se špenátem a jáhlami

Vyzkoušejte tento zdravý sýrový nákyp s čerstvým špenátem a jáhlami. Pochutná si na něm celá rodina!

INGREDIENCE

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • pažitka
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • 250 g sýru (eidam, gouda, mozarella,…)

POSTUP

  1. Připravíme si jáhly.
  2. Propláchneme je horkou vodou, poté dáme do kastrůlku, zalijeme vodou.
  3. Vaříme asi 15 minut, dokud se z nich nevyvaří všechna voda.
  4. Mezitím si rozšleháme vejce, přidáme do nich tymián, trochu soli a snítek na jemno nasekané pažitky.
  5. Po uvaření necháme jáhly na pár minut vychladnout a zatím si připravíme špenát.
  6. Špenátové listy na hrubo nasekáme.
  7. Jáhly smícháme v míse se špenátem a dochutíme solí.
  8. Vzniklou směs dáme do olejem vymazané zapékací mísy  a zalijeme rozšlehanými vajíčky s bylinkami.
  9. Pečme na 190°C po dobu 20 minut.
  10. Po dvaceti minutách přidáme na vrch nákypu nastrouhaný sýr a zapékáme dalších 5 minut.
  11. Nákyp chutná opravdu výborně s rajčaty nebo rajčatovým salátem.
Jáhlovo-sýrový nákyp se špenátem v zapékací míse.
www.naturallyella.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.