Tato polévka je nejen neuvěřitelně jednoduchá na přípravu, ale také skvěle chutná a je úžasně krémová. Potřebujete na ni pouze základní suroviny, včetně cizrny, brambor, česneku a koření.
INGREDIENCE
- 1 lžíce olivového oleje a další na ozdobu
- 3 velké stroužky česneku, nasekané nebo prolisované
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ¼ lžičky chilli vloček
- 2 plechovky (425 ml každá) cizrny
- 180 g brambor, nakrájených na kostičky
- 2 šálky (480 ml) zeleninového vývaru
- sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
POSTUP
- Nejprve nalijte jednu plechovku cizrny včetně tekutiny do mixéru a rozmixujte dohladka.
- V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, nebo tak dlouho, dokud se nerozvoní.
- Přidejte rozmixovanou cizrnu, druhou plechovku scezené cizrny, brambory nakrájené na kostky, papriku, rozmarýn, tymián, chilli vločky, sůl a trochu čerstvě namletého pepře a dobře promíchejte.
- Přidejte vývar a znovu promíchejte.
- Hrnec přikryjte pokličkou, zvyšte plamen na střední a polévku přiveďte k varu.
- Jakmile se vaří, stáhněte plamen na středně nízkou teplotu a za občasného míchání nechte 25 minut vařit.
- Polévku ochutnejte a dochuťte podle chuti.
- Podávejte horké s čerstvě mletým pepřem a kapkou olivového oleje, nezapomeňte ani na křupavý chléb.
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely.