Vynikající brambory v máslové omáčce se slaninou a cibulí jsou perfektní přílohou, kterou si zamilujete! Ozdobte je čerstvým koprem a jarní cibulkou a úspěch bude zaručen.
INGREDIENCE
- 2 kg raných brambor
- 340 g slaniny
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 110 g másla
- 1 a 1/2 lžičky česnekové soli
- 1/2 lžičky citronového pepře
- 1/4 lžičky soli
- čerstvý kopr, jarní cibulka a zakysaná smetana k podávání
POSTUP
- Vložte brambory do velkého hrnce a naplňte ho do poloviny vodou.
- Přiveďte k varu a vařte brambory do měkka (10-20 minut).
- Mezitím si nakrájejte slaninu na nudličky.
- Ve velké pánvi orestujte slaninu a cibuli s 1 lžící másla na středním ohni, dokud nezhědnou (5-8 minut).
- Vypněte oheň a přidejte zbývající máslo, aby se rozpustilo.
- Dejte stranou.
- Jakmile jsou brambory měkké, sceďte je a přidejte k nim máslovou omáčku se slaninou a cibulí.
- Přidejte také všechno koření.
- Pořádně promíchejte.
- Ozdobte čerstvým koprem a jarní cibulkou.
- Podávejte se zakysanou smetanou.
Máme pro vás i dalších 10 perfektních receptů s bramborami, které vás nesmí minout! Jaký vyzkoušíte jako první?