Vařené brambory s máslem, slaninou a cibulí

Vařené brambory s máslem, slaninou a cibulí

Vynikající brambory v máslové omáčce se slaninou a cibulí jsou perfektní přílohou, kterou si zamilujete! Ozdobte je čerstvým koprem a jarní cibulkou a úspěch bude zaručen.

INGREDIENCE

  • 2 kg raných brambor
  • 340 g slaniny
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 110 g másla
  • 1 a 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/2 lžičky citronového pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • čerstvý kopr, jarní cibulka a zakysaná smetana k podávání

POSTUP

  • Vložte brambory do velkého hrnce a naplňte ho do poloviny vodou.
  • Přiveďte k varu a vařte brambory do měkka (10-20 minut).
  • Mezitím si nakrájejte slaninu na nudličky.
  • Ve velké pánvi orestujte slaninu a cibuli s 1 lžící másla na středním ohni, dokud nezhědnou (5-8 minut).
  • Vypněte oheň a přidejte zbývající máslo, aby se rozpustilo.
  • Dejte stranou.
  • Jakmile jsou brambory měkké, sceďte je a přidejte k nim máslovou omáčku se slaninou a cibulí.
  • Přidejte také všechno koření.
  • Pořádně promíchejte.
  • Ozdobte čerstvým koprem a jarní cibulkou.
  • Podávejte se zakysanou smetanou.
Brambory v máslové omáčce se slaninou a cibulí ozdobené čerstvými bylinkami.
www.alyonascooking.com

Máme pro vás i dalších 10 perfektních receptů s bramborami, které vás nesmí minout! Jaký vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.