Lahodná a živá polévka vhodná pro děti z červené řepy, mrkve a brambor, zdobená creme fraiche a rozdrobeným sýrem feta je jednoduchá na přípravu a skvěle vás zahřeje!
INGREDIENCE
- 500 g syrové červené řepy
- 2 mrkve
- 200 g brambor
- ½ lžíce olivového oleje
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 bobkové listy
- ½ lžičky tymiánu
- sůl a pepř na dochucení
Na ozdobení:
- 2 lžíce creme fraiche
- 80 g sýra feta
- 1 lžíce petrželky
POSTUP
- Ořízněte, oloupejte a nakrájejte červenou řepu, mrkev a brambory na stejně velké kousky.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a restujte 2-3 minuty doměkka.
- Přidejte česnek a restujte další minutu, než přidáte na kostičky nakrájenou červenou řepu, mrkev a brambory.
- Smažte 3 minuty za pravidelného míchání.
- Přidejte vývar, rajčatový protlak, bobkové listy a tymián.
- Přiveďte k varu a vařte na mírném plamenu 20 minut nebo dokud se zelenina neprovaří.
- Polévku rozmixujte do hladka.
- Rozdělte do 4 misek a ozdobte creme fraiche, fetou a petrželkou.
Vyzkoušejte i naše další recepty na polévky z červené řepy. Dali byste si krémovou, s dýní nebo raději kořeněnou s chilli? U nás najdete všechny!