Dýňový koláč

Dýňový koláč
Příprava: 50 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Toto je NEJLEPŠÍ recept na koláč s dýní! Připravte si ho s konzervovaným nebo čerstvým dýňovým pyré kdykoli, kdy vás přepadne nálada na pravou podzimní sladkou dobrotu.

Co budeme potřebovat

  • 2 velká vejce
  • 1 velký vaječný žloutek
  • 125 g hnědého cukru
  • 80 g bílého cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka kardamomu
  • 1/2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
  • 400 g dýňového pyré
  • 300 ml husté smetany
  • 1 listové těsto

Postup

  • Vyložte hlubokou koláčovou formu listovým těstem a nechte ho zmrazit alespoň na 30 minut.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Smíchejte vejce, hnědý cukr, bílý cukr, sůl, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, mletý hřebíček, kardamom a citronovou kůru.
  • Vmícháme dýňové pyré a smetanu.
  • Šlehejte, dokud není vše dobře promícháno.
  • Směs bude tekutá, ale ztuhne v troubě.
  • Náplň nalijte do vychlazeného těsta.
  • Pečte v troubě při vysoké teplotě 200 stupňů po dobu 15 minut.
  • Po 15 minutách snižte teplotu na 150 stupňů.
  • Koláč je hotový, když špička nože vložená do středu vyjde vlhká, ale relativně čistá.
  • Střed by se měl sotva hýbat. Pečeme 45 – 60 minut.
  • Dýňový koláč ochlaďte na mřížce po dobu 2 hodin.
  • Podávejte se šlehačkou.
Křupavá krusta plná lahodného pyré z dýně a smetanou.
Zdroj: natashaskitchen.com

Vyzkoušejte i další osvědčené recepty na sladké rolády, které můžete touto marmeládou naplnit!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.