Dýňová buchta s kousky čokolády

Dýňová buchta s kousky čokolády
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 10

Receptů na buchtu je nekonečně mnoho, ale zkusili jste už dýňovou variantu? Lahodné buchta s dýní je vláčná a má příjemně oranžovou barvu. Tak neváhejte a pusťte se do pečení!

Co budeme potřebovat

  • 450 g nastrouhané dýně
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 180 g cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 120 g čokolády

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C. 
  2. Vymažte si plech na buchtu.
  3. Ve velké míse smíchejte dýni, vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte do hladka.
  4. V samostatné misce rozšlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, cukr, a perníkové koření. 
  5. Obě směsi dejte dohromady a vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu.
  6. Těsto nalijte do připraveného plechu.
  7. Pečte 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Už vám jde ze sladkého hlava kolem? Vyzkoušejte výborné muffiny na slano, které se hodí jako lehká svačinka nebo rychlá teplá večeře!

Nadýchaná dvojbarevná buchta.
Zdroj: bojongourmet.com

K tomuto koláči by sedla i výborná káva. Kávovary DeLonghi se o to mohou postarat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.