Receptů na buchtu je nekonečně mnoho, ale zkusili jste už dýňovou variantu? Lahodné buchta s dýní je vláčná a má příjemně oranžovou barvu. Tak neváhejte a pusťte se do pečení!
Co budeme potřebovat
- 450 g nastrouhané dýně
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 1 polévková lžíce mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 180 g cukru
- 2 lžičky perníkového koření
- 120 g čokolády
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte si plech na buchtu.
- Ve velké míse smíchejte dýni, vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte do hladka.
- V samostatné misce rozšlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, cukr, a perníkové koření.
- Obě směsi dejte dohromady a vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu.
- Těsto nalijte do připraveného plechu.
- Pečte 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Už vám jde ze sladkého hlava kolem? Vyzkoušejte výborné muffiny na slano, které se hodí jako lehká svačinka nebo rychlá teplá večeře!
K tomuto koláči by sedla i výborná káva. Kávovary DeLonghi se o to mohou postarat.