Nadýchané dýňové koblížky

Nadýchané dýňové koblížky
Příprava: 45 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Klasické koblížky jsou poměrně pracné na výrobu a časově náročné, ovšem jejich dýňová varianta vás v tomto ohledu rozhodně potěší. Křehké dýňové koblížky se totiž pečou v troubě a obalené ve skořicovém cukru chutnají prostě báječně!

Co budeme potřebovat:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 velké vejce
  • 60 g nastrouhané dýně
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 g plnotučného mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Na obalení

  • 30 g másla
  • 1½ lžičky mleté skořice
  • 180 g krupicového cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření.
  3. V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem, nastrouhanou dýní a vanilkovým extraktem.
  4. Smíchejte obě směsi a vytvořte hladké těsto.
  5. Pomocí lžičky dávejte těsto do formy s důlky, např. na muffiny nebo formiček na vánoční ořechy.
  6. Pečte cca 10 minut, poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  7. Smíchejte cukr se skořicí a rozpusťte máslo. 
  8. Vychladlé koblížky namáčejte v rozpuštěném másle a obalujte ve skořicovém cukru.

Milujete koblížky na všechny způsoby? Připravte si vynikající domácí masopustní koblihy nebo lahodné vdolečky, které se rozplývají na jazyku!

Hora nadýchaných koblížků obalených v cukru.
Zdroj: adashofmegnut.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.