Klasický recept, bez kterého se neobejde žádný sváteční oběd! Velikonoční sekaná se tradičně plní vařenými vajíčky, a pokud do ní přidáte ještě pár čerstvých zelených bylinek, perfektní jarní jídlo je na světě!
Co budeme potřebovat
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 g strouhanky
- 500 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 250 g mletého telecího nebo kuřecího masa
- 1 lžička Worcestrové omáčky
- 1 vejce
- 250 ml rajského protlaku
- 2 lžíce čerstvé petrželky nebo řeřichy
- sůl a pepř podle chuti
- 4 vařená oloupaná vejce
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na sekanou kromě vařených vajec. Dobře promíchejte a nechte chvíli uležet.
- Rozdělte masovou směs na dvě poloviny. První polovinu rovnoměrně rozložte do tukem vymazaného pekáčku. Na ni naskládejte vejce a překryjte druhou polovinou masové směsi. Uplácejte do rovnoměrného tvaru a vložte do trouby.
- Pečte cca 40 minut, poté vyjměte z trouby a nechte ještě cca 10 minut vychladnout. Poté podávejte.
Připravujete sváteční menu a nevíte, čím začít? Vyzkoušejte skvělé recepty na nejlepší velikonoční polévky!
Nevíte, jakou přílohu zvolit k velikonoční sekané? Vyzkoušejte třeba oblíbené šťouchané brambory podle našeho receptu.