Kopřivy patří k jarní kuchyni již od nepaměti, ale nemusíte se omezovat jen na kopřivový špenát či nádivku. Vyzkoušejte lahodnou sekanou s kopřivami a uzeným masem, která se skvěle hodí na sváteční stůl.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 100 g cibule
- 50 g česneku
- miska čerstvých mladých kopřiv
- 120 ml mléka
- 2 světlé housky
- sůl a pepř dle chuti
- majoránka
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Kopřivy přelijeme horkou vodou, slijeme a necháme okapat.
- Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, aby nabobtnaly a změkly. Přebytečné mléko vymačkáme.
- Ve velké míse smícháme mleté maso, housky, cibulku a prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme kopřivy a dobře promícháme.
- Masovou směs vložíme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a pečeme cca 45 minut. Během pečení můžeme několikrát polít výpekem.
Nezapomeňte na závěr slavnostního oběda podávat sladkou tečku! Podávejte s tímto receptem na velikonoční sekanou osvědčené velikonoční zákusky, které nezklamou.