Uzená sekaná je jedna z věcí, která na lidi působí ve velkém. Téměř bezesporu pokaždé, když to někdo zkusí, prohlásí, že už nikdy nebude jíst „pečenou sekanou“. Miluji sekanou všeho druhu, ale souhlasím s tím, že na uzené sekaně je něco opravdu zvláštního a zaskočí vás hned napoprvé a pokaždé, když ji ochutnáte.
Co budeme potřebovat
- 1 kg mletého masa
- 50 g uzeného masa (na
- 110 g strouhanky
- 2 lžíce kožení na mleté maso
- 160 gramů nasekané cibule
- 150 g sýra Gruyere (strouhaný)
- 2 vejce
- 240 ml podmáslí
- Barbecue omáčka
Postup
- Maso položte na plech a vytlačte ho do placky.
- Na maso rovnoměrně navrstvěte všechny ingredience kromě barbecue omáčky.
- Maso a ingredience srolujte a vytvarujte jakoby bochník.
- Vložte sekanou do formy ve tvaru bochníku a vložte do lednice alespoň na hodinu nebo déle.
- Předehřejte troubu na 200 °C a dejte, seknou péct na přibližně 45 minut.
- Asi 10 minut před dokončením sekanou potřete barbecue omáčkou.
- Nechte sekanou 7-10 minut odpočinout a poté nakrájejte.
K přípravě náramné sekané se jistě osvědčí i domácí mleté maso. Ingredience si volíte dle vašich představ. Pokud vás zajímá, jak si vybrat kvalitní elektrický mlýnek na mletí masa, mrkněte na naše testování.
Vyzkoušejte i vy některý z receptů na velikonoční nádivku, která se skvěle hodí třeba právě k masové sekané.