Nebojte se dát oblíbené sekané jinou formu než nakrájené plátky. Udělejte každému hostu jeho porci zvlášť– oblíbená pštrosí vejce nejsou ve skutečnosti nic jiného, než miniaturní sekané plněné vejcem.
Co budeme potřebovat
- 6 vařených vajec
- 120 g mletého masa (mix hovězí + vepřové)
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 60 g hladké mouky
- 2 vejce
- 60 g strouhanky
- 30 g strouhaného parmezánu
- rostlinný olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte maso, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte, rozdělte na šest částí a z nich vytvarujte placičky.
- Do třech talířů si nachystejte hladkou mouku, strouhanku spolu s parmezánem a dvě rozšlehaná vejce.
- Oloupejte vařená vejce. Každé vejce napřed zlehka obalte v hladké mouce a poté obalte v masové placičce. Pečlivě uhlaďte ze všech stran.
- Vejce obalená v mase dále obalujte v mouce, vajíčku a strouhance.
- Smažte ve vysoké pánvi ve vrstvě oleje několik minut z každé strany, poté vyjměte a nechte lehce okapat na ubrousku.