Plněné palačinky na slano se špenátem

Plněné palačinky na slano se špenátem

Jak již bylo avizováno na začátku, špenát je často spojován právě s palačinkami. Stačí pár dalších ingrediencí a vytvoříte lákavé jídlo nejen na pohled.

Co budeme potřebovat

  • 1 balení listového mraženého špenátu
  • 1 kelímek sýru riccota
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

  • Nechte špenát povolit na pokojovou teplotu. Nejlépe to uděláte tak, že jej přes noc vytáhnete z mrazáku. Pokud spěcháte, rozmrazte jej v hrnci. Přebytečnou vodu slijte.
  • Přidejte riccotu a přiměřeně osolte a opepřete. Nakonec prolisujte česnek.
  • Vše smíchejte a potřete tím palačinky. Podávejte přepůlené na půl.

Na přípravu můžete využít litinové pánve z naší recenze.

Nadýchané palačinkové těsto s riccotou a ašpenátem.
Zdroj: byanjushka.com

Pokud máte přesto raději sladké palačinky, mrkněte na naše recepty na zapečené palačinky. Přejeme dobrou chuť.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.