Recept na poctivou polévku, která ctí vánoční tradici.
Co budeme potřebovat
- 1 rybí hlava
- mlíčí
- jikry
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1/4 pórku
- 2 lžíce másla
- hladká mouka
- 2 hrsti petrželky
- sůl
Postup
- Rybí hlavu uvaříme v 1,5 l vody.
- Jakmile je měkká, vyndáme ji a obereme maso.
- Maso vrátíme do polévky.
- Přidáme mlíčí a jikry.
- Vaříme přibližně 15 minut.
- Zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky.
- Vaříme doměkka.
- Z másla a mouky vytvoříme jíšku.
- Dáme do polévky a chvíli vaříme.
- Polévku dochutíme solí a ozdobíme petrželkou.
- Podáváme.
Aby rybí maso bylo opravdu jemné a křehké se postará kvalitní pomalý hrnec. Jaký je ten nejlepší se dozvíte v naší recenzi!