Jednoduchý a rychlý recept, který se perfektně hodí na Novoroční oběd. Navíc obsahuje spoustu zeleniny, která vám dodá potřebné živiny.
INGREDIENCE
- 150 g ječných krup
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 brambory
- 200 g uzeného masa
- pepř černý mletý
- sůl
- majoránka
- 2 lžíce másla
POSTUP
- Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Mrkev, celer, pórek, brambory a uzené maso nakrájíme a přidáme do hrnce k cibuli a vše krátce restujeme.
- Přidáme promyté kroupy a také je krátce opečeme.
- Přilijeme vodu a vaříme, až budou kroupy i zelenina měkké.
- Polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
- Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i naše další luxusní čočkové recepty v různých obměnách. Máme pro vás varianty se zelenou, červenou i černou čočkou.