Tento luxusní pokrm si zamilujete a můžete si ho připravit kdykoli během roku! Tento kuba je ozvláštněn bílým vínem, chilli papričkami, klobásou a nivou, což z něj činí naprosto jedinečné jídlo.
INGREDIENCE
- 250 g ječných krup
- 0,05 l oleje
- 150 g cibule
- 30 g česneku
- 5 g chilli papriček
- 0,5 l kuřecího vývaru
- 0,1 l bílého vína
- 10 g sušených hub
- 10 g, čerstvé majoránky
- 200 g klobásy
- 160 g nivy
- 40 g másla
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
POSTUP
- Kroupy předvařte ve vroucí osolené vodě asi 20–25 minut.
- Sušené houby namočte do vlažné vody.
- Na oleji orestujte cibulku, česnek a čerstvé chilli.
- Přidejte nakrájené namočené sušené houby a podlijte vínem.
- Když se víno odpaří, přidejte vodu ze sušených hub a podlévejte vývarem.
- Přidejte předvařené kroupy, které se v tekutině dovaří a absorbují co nejvíce houbové chuti.
- Na závěr zjemněte studeným máslem a dochuťte čerstvou majoránkou.
- Na kubu nakrájejte při servírování ugrilovanou klobásku a nadrobte nivu.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit naše recenze pánví na indukci. Jaké jsou jejich přednosti a jak by měly na indukčním sporáku fungovat?