Vánoční kuba z bulguru

Vánoční kuba z bulguru

Samozřejmě ne všichni mají rádi kroupy. V houbovém kubovi se však dají klidně nahradit, třeba bulgurem. Bulgur je předvařená celozrnná pšenice, která je bohatá na vitamíny, minerální látky, vlákninu a antioxidanty. V případě, že vám bulgur chutná a konzumujete ho i pro jeho benefity, inspirujte se i dalšími recepty z bulguru

INGREDIENCE

  • 100 g bulguru
  • 35 g sušených hub
  • 10 g nesoleného másla
  • olivový olej na smažení a vymazání plechu
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 6 lístků tymiánu
  • 200 g čerstvých hub nakrájených na drobno
  • stroužek česneku
  • 1 lžíce suchého vermutu
  • 1 vejce

POSTUP

  1. Bulgur si dejte do velké misky, vlijte do něj vřelou vodu tak, aby byla zhruba 1,5 centimetru nad ním.
  2. Dochuťte ho solí a pepřem, a potom přikryjte fólií.
  3. Bulgur nechejte takhle asi 20 minut, dokud nenasaje vodu a nezměkne.
  4. Potom ho odkryjte a nechejte vychladnout.
  5. Mezitím si namočte sušené huby do vody na zhruba 15 minut, a potom je nakrájejte na kousky.
  6. Na pánvi si rozehřejte máslo a trochu olivového oleje.
  7. Osmahněte cibulku s tymiánem.
  8. Přidejte čerstvé houby a česnek a vařte je za stálého míchání zhruba 5 minut.
  9. Houby osolte, nalijte do nich vermut a také dejte do nich i sušené huby.
  10. Potom směs vařte na vysoké teplotě, dokud se neodpaří veškerá voda.
  11. Zamíchejte do hub bulgur a dejte směs vychladnout.
  12. Potom ještě přidejte vejce a nechejte houbového kubu vychladnout alespoň na 20 minut.
  13. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C.
  14. Plech vymažte olejem a nalijte na něj houbového kubu bez krup.
  15. Pečte ho zhruba 15 až 20 minut. 
Kuba z hub a bulguru na talíři s vidličkou a zeleným salátem.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.