Pečená tilápie s citrónovým máslem

Pečená tilápie s citrónovým máslem

Jednoduchý a chutný pokrm, který zvládnete připravit do 20 minut! To z něj dělá ideálního kandidáta na večeři o všedním dni, na kterém si navíc celá rodina vážně pochutná.

INGREDIENCE

  • ¼ šálku másla, rozpuštěného
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy nebo více podle chuti
  • kůra z 1 citronu
  • 4 filety tilapie (každý o hmotnosti 170 g)
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Lehce naolejujte pekáč o rozměrech 23×33 cm.
  • V malé misce prošlehejte máslo, česnek, citronovou šťávu a citronovou kůru; dejte stranou.
  • Tilapii osolte a opepřete podle chuti a vložte do připraveného pekáčku.
  • Zalijte máslovou směsí.
  • Vložte do trouby a pečte asi 10-12 minut.
  • Ihned podávejte, případně ozdobte petrželkou.
Filety z tilápie v pekáčku s citronem a máslem.
www.damndelicious.net

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pomazánky z ryb. Jsou dietní, zdravé a prostě božské!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.