Tilápie v parmazánové krustě se smetanovou omáčkou z rajčat

Tilápie v parmazánové krustě se smetanovou omáčkou z rajčat

Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale delikátní recept na tilápii v parmazánově krustě s krémovou rajčatovo-bazalkovou omáčkou, který si zamiluje celá vaše rodina.

INGREDIENCE

Na omáčku:

  • ¼ šálku másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 1 a 1/2 šálku cherry rajčat, rozpůlených
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • malá hrst čerstvých lístků bazalky

Na tilápie:

  • 4 filety tilapie
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1 šálek strouhaného parmazánu
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • olej na smažení

POSTUP

  • V malé pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte česnek a restujte 1-2 minuty.
  • Přidejte cherry rajčata a vařte 2 minuty.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte smetanu.
  • Nechte 15 minut probublávat.
  • Omáčka lehce zrůžoví a pokryje zadní stranu lžíce.
  • Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  • Mezitím přidejte do další pánve tolik oleje, aby se pokrylo dno pánve a zahřívejte na středním plameni.
  • Filety tilapie opláchněte a osušte.
  • Obě strany ochuťte solí a čerstvým mletým pepřem.
  • Smíchejte parmazán, panko a granulovaný česnek.
  • Ochucené filety obalte v mouce.
  • Přebytek setřeste.
  • Namočte do rozšlehaných vajíček.
  • Nakonec ryby dejte do směsi parmazánu a panka.
  • Obalené ryby vložte do zahřáté pánve, v případě potřeby po dávkách a opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dozlatova.
  • Když rybu vyjmete z pánve, připravte si šifonádu z bazalky.
  • To uděláte tak, že srolujete několik lístků bazalky a jemně je nasekáte.
  • Nasekanou bazalku vmíchejte do omáčky.
  • V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Nandejte tilápii na servírovací talíř a zalijte omáčkou.
  • Servírujte.
Ryba v parmazánově krustě s krémovou rajčatovo-bazalkovou omáčkou servírovaná s bramborovou kaší na talíři.
www.lifesambrosia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.