Pamatujete si na tu vůni, která se linula z kuchyně v předvánočním čase, když je babička pekla? Pojďte si s naším receptem na išelské vánoční dortíčky, tu vůni a chuť připomenout!
Co budeme potřebovat
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 100 g cukru
- 180 g másla či margarínu
- špetka soli
- 200 g meruňkové marmelády
- 200 g hořké čokolády
- 40 g nasekaných pistácií
Postup
- Přidejte máslo nakrájené na kousky a postupně zpracujte v hladké těsto.
- Hotové těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice.
- Vál posypte trochou mouky a těsto vyválejte v tenký plát.
- Z plátu vykrajujte kolečka a pečte v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 10 minut.
- Poté nechte zchladnout.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a polovinu upečených koleček v ní namáčejte a zdobte pistáciemi.
- Nyní zbývá už jen slepit s kolečky bez čokolády, a to lžičkou meruňkové marmelády.
Křehké išelské cukroví můžete naplnit spolu s marmeládou i krémem. Recept najdete u ostatních receptů na této stránce anebo na konci článku.
Pokud, ale hledáte jednodušší variantu vánočního cukroví připravte si tyto kokosové kuličky s tyčinkou Margot! Nezklamou vás!