Čokoláda je prostě klasika, která na Vánoce nesmí chybět v žádné podobě! Naplňte své vánoční cukroví tímto sladkým krémem.
Co budeme potřebovat
- 540 ml mléka
- 10 ml vanilky
- 30 ml kakaového prášku
- 3 vaječné žloutky
- 1 vejce
- 100 g cukru
- 25 g kukuřičného škrobu
- ¼ lžičky soli
- 170 g hořkosladké čokolády
- 30 g másla, změklého
Postup
- Mléko a vanilku zahřejte na středně vysokou teplotu a přiveďte k varu.
- Zatímco se mléko zahřívá, dejte do mísy cukr, vejce a žloutky, kukuřičný škrob, kakaový prášek a sůl.
- Šlehejte, dokud nevznikne hustá, hladká směs.
- Jakmile se mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny.
- Asi polovinu horkého mléka pomalu nalijte tenkým proudem do vaječné směsi, ZA NEUSTÁLÉHO šlehání.
- Když se vejce ohřejí na stejnou teplotu, jako je ohřáté mléko, přendejte vaječnou směs zpět do horkého mléka v hrnci.
- Pudinkový základ zahřejte na střední teplotu za intenzivního šlehání, dokud nezačne houstnout – to by mělo trvat asi 2 – 5 minut.
- Poté teplotu stáhněte na minimum a ihned přidejte kousky hořké čokolády.
- Šlehejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, poté přidejte máslo a šlehejte.
- Před používáním ho nechte zcela vychladnout.
Čokoláda se nejlépe hodí zase k čokoládě! Inspirujte se a zkuste naše čokoládové dortíky, po kterých se jen zapráší!