Tento karamelový krém má lehký punc slanosti a je vyrobený z pouhých 5 ingrediencí.
Co budeme potřebovat
- 115 g másla, nakrájeného na 4 stejné kousky
- 200 g cukru
- 5 polévkových lžic husté smetany, rozdělené
- 1/4 lžičky soli
- 240 g cukrářského cukru
Postup
- V hrnci smíchejte karamel, máslo a cukr a vařte na střední teplotu.
- Jakmile se rozpuštěné máslo a cukr spojí, přidejte 3 polévkové lžíce husté smetany a sůl.
- Nechte karamel vařit a každých 30 sekund jej rychle prošlehejte, opakujte necelé 2 minuty.
- Sundejte z plotny a nechte 20 minut chladit, omáčka během této doby zhoustne.
- Ke karamelovému krému prosejte cukrářský cukr a přidejte zbývající 2 polévkové lžíce husté smetany a šlehejte, dokud se ingredience nespojí.
S tímto krémem si nemusíte připravovat jen vánoční cukroví, přidejte ho například k do tohoto receptu na nadýchané brownies!
Zkuste krémem ozvláštnit i naše kokosové kuličky, budou chutnat jako Raffaello!