Chcete dodat cukroví kokosovou chuť? Stačí udělat kokosový krém do vánočního cukroví. Perfektně se roztírá.
Co budeme potřebovat
- 3 vaječné žloutky
- 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
- 100 g krystalového cukru
- 1 krabička smetany ke šlehání
- 100 g osmahnutého kokosu
Postup
- Do malého hrnce si dejte kokosové mléko a polovinu cukru. Směs vařte na mírném ohni.
- Během toho si smíchejte žloutky se zbývajícím cukrem.
- Jakmile kokosové mléko přivedete k varu, pomalu do něj vmíchejte žloutky. Směs ještě pár sekund povařte, a potom ji odstavte.
- Nechejte krém do vánočního cukroví vychladnout a zatím si vyšlehejte smetanu, dokud nevznikne hustá šlehačka.
- Nakonec šlehačku pomalu vmíchejte do uvařené směsi a přidejte osmahnutý kokos.
Zkuste krémem ozvláštnit i naše kokosové kuličky, budou chutnat jako Raffaello!