Upečte si tento recept na jednoduché křupavé cukroví s rumem.
Co budeme potřebovat
- 160 g změklého másla
- 160 g cukru krystalu
- kůra z 2 citronů
- 4 vejce
- 50 g mletých mandlí
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- 140 ml rumu
- 250 g práškového cukru
- 25 g drcených pistácií
Postup
- Máslo, cukr krystal, špetku soli a citronovou kůru vyšlehejte ručním šlehačem do pěnové konzistence. Postupně přidávejte vejce, mandle, mouku a kakao a dobře promíchejte.
- Takto vzniklé těsto nalijte na pečicím papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 12 / 14 minut.
- Ještě horkou placku polijte 70 ml rumu.
- Ke zbývajícímu rumu po lžících přimíchávejte práškový cukr, dokud nevznikne krásně hladká poleva.
- Polevu potom rovnoměrně rozetřete na upečenou placku a posypte drcenými pistáciemi.
- Kulatým vykrajovátkem vykrajujte měsíčky.
- Poté nechte polevu v chladu ztuhnout.
Pokud chcete vyzkoušet další možnosti využití alkoholu při pečení, podívejte se na recepty na opilé vánoční cukroví!
Nejen rum či jiný alkohol, ale i koření dokáže krásně provonět předvánoční kuchyni. Nevíte ale, jak koření při přípravě cukroví použít, aby spolu chutě ladily? Vyzkoušejte recepty na kořeněné cukroví!