Melasové sušenky

Melasové sušenky
Příprava: 20 minut Vaření: 8 minut Počet porcí: 1

Věděli jste, že existuje tolik dia cukroví? Zřejmě nestačíte zírat. Mezi další oblíbené recepty na vánoční cukroví pro diabetiky patří melasové sušenky.

INGREDIENCE

  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku margarínu
  • 1/4 hrnku stévie
  • 1/4 hrnku tmavé melasy
  • 1 vaječný bílek

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. V misce smíchejte dohromady mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor a sůl.
  3. Promíchejte směs vidličkou a odložte misku stranou.
  4. V další misce za pomoci elektrického mixéru rozšlehejte margarín až do hladka.
  5. Přidejte stévii, melasu a vaječný bílek.
  6. Pomalu směs promíchejte, aby se všechny suroviny dokonale spojily.
  7. Potom smíchejte mokré suroviny se suchými, dokud nevznikne těsto, které by nemělo být lepkavé.
  8. Dlaněmi udělejte válečky a rozkrájejte je na několik stejně velkých částí.
  9. Potom vezměte vždy jeden kousek z válečku, vidličkou ho rozmáčkněte na sušenku a zároveň tak nahoře vytvoříte vidličkou mřížku.
  10. Pečte cukroví zhruba 8 minut.
  11. Hotovo.
Diabetické sušenky z melasy.
www.diabeticgourmet.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.