Vanilkové rohlíčky jsou jednoduché, rychlé a hlavně velice chutné. Obsahují však hodně cukru, takže pro diabetiky se jedná o zakázanou zónu. Jestliže nechcete o takové tradiční vánoční cukroví přijít, upečte si vanilkové rohlíčky pro diabetiky.
INGREDIENCE
- 225 gramů másla pokojové teploty
- 3 lžíce stévie či jiného sladidla vhodného pro diabetiky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžíce vody
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 hrnky namletých mandlí (nebo lískových ořechů)
POSTUP
- Rozehřejte si troubu na 180°C.
- Ve velké misce utřete máslo s cukrem, vanilkovým extraktem a vodou.
- V další misce si smíchejte mouku a sůl.
- Potom přidejte suché suroviny do mokrých a důkladně vše promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Přidejte namleté ořechy a promíchejte, dokud nevznikne hutné těsto.
- Lžičkou si naberte těsto a vyválejte z něj rohlíček.
- Dia vanilkové rohlíčky potom dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 15 až 20 minut, dokud nebudou upečené do zlatova.