Jak během Vánoc, tak klidně i během celého roku si můžete připravit toto úžasné dia cukroví z mrkve. Mrkvové sušenky chutnají výtečně a to nemusí být ani s klasickým cukrem.
INGREDIENCE
- 1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty
- 1/2 hrnku erythritolu
- 2 velká vejce
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek jemně nastrouhané mrkve
- 1/2 hrnku namletých vlašských či pekanových ořechů
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 lžíce proteinového prášku (můžete vynechat)
- 1/4 hrnku strouhaného kokosu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 a 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Utřete máslo se sladidlem.
- Přidejte 2 vejce a vanilkový extrakt a těsto zamíchejte.
- Dále přidejte mrkev, kokos a ořechy.
- Jakmile máte všechny suroviny perfektně promíchané, dejte do nich ještě proteinový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva, koření a sůl.
- Vypracujte těsto.
- Těsto nechejte odležet alespoň 30 minut v lednici.
- Jakmile je těsto dobře vychlazené, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- Udělejte z těsta několik stejně velkých hromádek.
- Mrkvové cukroví pro diabetiky pečte zhruba 10 minut.
- Cukroví nechejte vychladnout a potom je můžete spojit třeba krémem (viz obrázek), nebo je jíst samotné.