Salát z rukoly s citrónovou zálivkou

Salát z rukoly s citrónovou zálivkou
Příprava: 15 minut Vaření: 3 minut Počet porcí: 1

Tento živý a jednoduchý salát s citrónovou zálivkou, čerstvým parmazánem a praženými mandlemi se skvěle hodí jako příloha k velikonoční večeři a navíc ho zvládnete připravit za méně než 15 minut!

INGREDIENCE

Na salát:

  • 140 g rukoly
  • ¼ šálku strouhaného parmazánu nebo dle chuti
  • ½ šálku loupaných mandlí
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Na zálivku:

  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • ¼ šálku citronové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička medu nebo agávového sirupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ⅛ lžičky soli

POSTUP

  • Rozpalte velkou pánev na středním plameni.
  • Po zahřátí přidejte nasekané mandle.
  • Pražte 3–4 minuty za občasného míchání, dokud nezezlátnou.
  • Do malé sklenice nebo mísy přidejte olivový olej, citronovou šťávu, bílý vinný ocet, citronovou kůru, med, dijonskou hořčici a sůl.
  • Pokud používáte sklenici, zavíčkujte ji a protřepejte, aby se směs spojila.
  • Pokud používáte mísu, vše šlehejte, dokud se ingreience dobře nespojí.
  • Přidejte rukolu do velké servírovací mísy.
  • Zalijte ji zálivkou a promíchejte.
  • Navrch dejte opražené mandle a čerstvě nastrouhaný parmazán.
  • Ozdobte trochou černého pepře.
  • Salát si nejlépe vychutnáte ihned.
  • Užijte si to!
Salát s citrónovou zálivkou, čerstvým parmazánem a praženými mandlemi na talíři s vidličkou a polovinou citronu.
www.cozypeachkitchen.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty na saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.