Tento živý a jednoduchý salát s citrónovou zálivkou, čerstvým parmazánem a praženými mandlemi se skvěle hodí jako příloha k velikonoční večeři a navíc ho zvládnete připravit za méně než 15 minut!
INGREDIENCE
Na salát:
- 140 g rukoly
- ¼ šálku strouhaného parmazánu nebo dle chuti
- ½ šálku loupaných mandlí
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Na zálivku:
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku citronové šťávy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 lžička medu nebo agávového sirupu
- 1 lžička dijonské hořčice
- ⅛ lžičky soli
POSTUP
- Rozpalte velkou pánev na středním plameni.
- Po zahřátí přidejte nasekané mandle.
- Pražte 3–4 minuty za občasného míchání, dokud nezezlátnou.
- Do malé sklenice nebo mísy přidejte olivový olej, citronovou šťávu, bílý vinný ocet, citronovou kůru, med, dijonskou hořčici a sůl.
- Pokud používáte sklenici, zavíčkujte ji a protřepejte, aby se směs spojila.
- Pokud používáte mísu, vše šlehejte, dokud se ingreience dobře nespojí.
- Přidejte rukolu do velké servírovací mísy.
- Zalijte ji zálivkou a promíchejte.
- Navrch dejte opražené mandle a čerstvě nastrouhaný parmazán.
- Ozdobte trochou černého pepře.
- Salát si nejlépe vychutnáte ihned.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další nejlepší recepty na saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!