Těsto z brambor lze výborně doplnit uzeným masem a dušeným bílým zelím. Tato kombinace chutí je velmi dobrá a málkdo jí odolá!
INGREDIENCE
- 350 g uzeného masa
- 65 g krupice
- 165 g hrubé mouky
- 850 g brambor
- 80 g sádla
- 2 cibule
- 1 vejce
- 500 g bílého zelí
- 1 jablko
- cukr
- ocet dle potřeby
- olej sůl
POSTUP:
- Brambory na knedle si raději uvaříme den předem, protože se nám pak budou lépe zpracovávat.
- Na druhý den je oloupeme a nastrouháme.
- Dáme je do misky a přisypeme mouku, krupici, sůl a vejce.
- Zpracujeme si těsto.
- Mezitím si dáme vařit uzené maso doměkka.
- Z bramborového těsta vyválíme jednotlivé placičky, ze kterých budeme tvořit knedlíky.
- Placičky naplníme nakrájeným vařeným uzeným masem a zabalíme.
- Vaříme ve vařící vodě asi 15 minut.
- V pánvičce zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na nudličky nakrájené zelí.
- Podlijeme vodou, osolíme a zelí dusíme doměkka.
- Nakonec přidáme nastrouhané jablko, ochutíme cukrem a octem.
- Na talířek dáme dušené zelí, plněné bramborové knedlíky a omastíme orestovanou cibulí.
Máme pro vás i další vynikající recepty na rychlé a jednoduché knedlíky z ovoce. Vyzkoušejte všechny varianty!