Vyzkoušejte toto vynikající a neotřelé vánoční cukroví, na které vám stačí pouhé 3 nebo 4 ingredience a navíc ho ani nemusíte péct!
INGREDIENCE
- 500 g čokolády (mléčná či hořká)
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- kůra z 1 pomeranče
- pomerančový extrakt (nemusí být)
POSTUP
- Pomalu rozpustíme nalámanou čokoládu.
- Pokud použijete mikrovlnnou troubu, zapněte ji na menší výkon, pokud na sporáku, postupně přidávejte kousky čokolády do hrnce nad mírným plamenem.
- Přidáme kondenzované mléko a kůru z pomeranče (pokud máme, tak i pomerančový extrakt) a ještě chvíli ohříváme.
- Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do ledničky.
- Po ztuhnutí krájíme na čtverečky.
- Můžeme ozdobit kousky čerstvého pomeranče.
Snadno si můžete připravit i další varianty tohoto jednoduchého vánočního cukroví z pomerančů. Stačí pomeranč nahradit vanilkovým extraktem a vyrobíte vanilkové karamelky, či peprmintový extrakt pro osvěžující čokoládovo-mátovou chuť. Pokud se vám nepodaří jej sehnat, stačí místo něj použít kvalitní mátovou čokoládu.
A co vyzkoušet i naše další recepty na vánoční cukroví s čokoládou? Je to klasika, která nesmí chybět na žádné Vánoce!