Pomerančové karamelky

Pomerančové karamelky
Příprava: 10 minut Počet porcí: 2

Vyzkoušejte toto vynikající a neotřelé vánoční cukroví, na které vám stačí pouhé 3 nebo 4 ingredience a navíc ho ani nemusíte péct!

INGREDIENCE

  • 500 g čokolády (mléčná či hořká)
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • kůra z 1 pomeranče
  • pomerančový extrakt (nemusí být)

POSTUP

  • Pomalu rozpustíme nalámanou čokoládu.
  • Pokud použijete mikrovlnnou troubu, zapněte ji na menší výkon, pokud na sporáku, postupně přidávejte kousky čokolády do hrnce nad mírným plamenem.
  • Přidáme kondenzované mléko a kůru z pomeranče (pokud máme, tak i pomerančový extrakt) a ještě chvíli ohříváme. 
  • Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do ledničky. 
  • Po ztuhnutí krájíme na čtverečky.
  • Můžeme ozdobit kousky čerstvého pomeranče. 

Snadno si můžete připravit i další varianty tohoto jednoduchého vánočního cukroví z pomerančů. Stačí pomeranč nahradit vanilkovým extraktem a vyrobíte vanilkové karamelky, či peprmintový extrakt pro osvěžující čokoládovo-mátovou chuť. Pokud se vám nepodaří jej sehnat, stačí místo něj použít kvalitní mátovou čokoládu.

Karamelky z čokolády ozdobené kouskem pomeranče.
www.thebusybaker.ca

A co vyzkoušet i naše další recepty na vánoční cukroví s čokoládou? Je to klasika, která nesmí chybět na žádné Vánoce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.