Znojemská omáčka s hovězím masem

Znojemská omáčka s hovězím masem

Tato oblíbená česká omáčka mezi našimi recepty nesmí chybět! Můžete si ji připravit i bez masa. K bezmasé úpravě se pak hodí houskové knedlíky.

INGREDIENCE

  • 1 cibule
  • 600 g zadního hovězího, na plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 6 sterilizovaných okurek
  • 2 kvalitní párky
  • 2 vejce na tvrdo

POSTUP

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
  2. Hovězí plátky mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily.
  3. Z obou stran osolíme a opepříme.
  4. Maso opečeme z obou stran, necháme zatáhnout.
  5. Mírně podlijeme vodou, přidáme jednu lžíci hořčice.
  6. Přiklopíme a dusíme hodinu a půl doměkka.
  7. Poté přidáme polovinu okurek pokrájených na kolečka, kolečka párků a druhou lžíci hořčice.
  8. Čtvrt hodiny dusíme a poté vsypeme nakrájená vařená vejce a zbývající okurky.
  9. Chvilku provaříme.
  10. Můžeme podávat s dušenou rýží.
Omáčka s kyselou okurkou, slaninou a plátkem hovězího masa servírovaná na talíři s kopečkem rýže.
www.czechgastronomy.com

Máme pro vás i další recepty na omáčky na znojemský způsob a to nejen z hovězího masa. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.