Tato oblíbená česká omáčka mezi našimi recepty nesmí chybět! Můžete si ji připravit i bez masa. K bezmasé úpravě se pak hodí houskové knedlíky.
INGREDIENCE
- 1 cibule
- 600 g zadního hovězího, na plátky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 6 sterilizovaných okurek
- 2 kvalitní párky
- 2 vejce na tvrdo
POSTUP
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
- Hovězí plátky mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily.
- Z obou stran osolíme a opepříme.
- Maso opečeme z obou stran, necháme zatáhnout.
- Mírně podlijeme vodou, přidáme jednu lžíci hořčice.
- Přiklopíme a dusíme hodinu a půl doměkka.
- Poté přidáme polovinu okurek pokrájených na kolečka, kolečka párků a druhou lžíci hořčice.
- Čtvrt hodiny dusíme a poté vsypeme nakrájená vařená vejce a zbývající okurky.
- Chvilku provaříme.
- Můžeme podávat s dušenou rýží.
Máme pro vás i další recepty na omáčky na znojemský způsob a to nejen z hovězího masa. Inspirujte se!