Cizrnová polévka na paprice s kuřecím vývarem

Cizrnová polévka na paprice s kuřecím vývarem

Hledáte tip na vydatnou polévku? Tento recept je hodně jednoduchý. Jen se všechno dá do mixéru, a pak se to jen chvíli vaří. Nezní to dobře?

Ingredience:

  • 250 g cizrny (uvařené nebo v plechovce)
  • 300 g červené papriky
  • 1 a ½ hrnku kuřecího vývaru
  • ½ hrnku nakrájené červené cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce najemno nakrájeného citronu
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky

Postup:

  • Červenou papriku si nakrájejte na větší plátky, chvilku ji orestujte na trošce oleje.
  • Spolu s cizrnou, cibulí, česnekem, uzenou paprikou, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje ji dejte do mixéru s rozmixujte na kaši.
  • Hotovou směs dejte na pánev, podlejte vývarem, zakryjte a vařte asi 10 minut na středním ohni. Občas promíchejte.
  • Servírujte pokapané olivovým olejem, posypané kousky citronu a kousky koriandru nebo petrželky.
Krémová polévka z cizrny v hlubokém talíři, ozdobená čerstvými bylinkami.
www.cookwithmanali.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.