Cizrna po indicku

Cizrna po indicku
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Cizrna na paprice v podobě kari zvaného Channa simla může zaujmout nejen fandy indické kuchyně. A hledáte-li novou inspiraci na hlavní chod, můžeme doporučit tento recept na cizrnu na paprice.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 střední červená cibule
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžičky prolisovaného česneku
  • 1 střední paprika (bílá)
  • 1 rozdrcený červený pepř
  • 2 střední rajčata
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky uvařené cizrny

Na ozdobu:

  • čerstvě nastrouhaná mrkev
  • nasekaný čerstvý koriandr

Postup:

  • Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte kmín a počkejte, než začnou semínka syčet.
  • Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte restovat 5 minut.
  • Přidejte zázvor a česnek, nechte vařit další 1-2 minuty.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, červený pepř a restujte další 2 minuty.
  • Přidejte nakrájená rajčata, osolte, dobře promíchejte.
  • Vařte dalších 5 minut.
  • Přidejte cizrnu, pokračujte ve vaření 5 až 7 minut.
  • Servírujte posypané nastrouhanou mrkví a posekaným koriandrem.
Cizrna po indicku v hlubokém talíři, ozdobená bylinkami s vedle položenou lžící.
www.holycowvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.