Kuřecí paprikáš s cizrnou

Kuřecí paprikáš s cizrnou

Tento recept na paprikáš je o něco méně kalorický než tradiční verze, ale také je mnohem rychlejší. Servírujte s pečenými bramborami, rýží či domácím chlebem.

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na nudličky
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce uzené nebo sladké papriky
  • 3 lžíce hladké bmouky
  • 375 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml konzervovaných nakrájených rajčat
  • 400 ml konzervované cizrny, scezené
  • 125 ml zakysané smetany nebo creme fraiche
  • nasekaná plocholistá petrželka

Postup:

  • Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a dochuťte solí a pepřem.
  • Na velké pánvi opékejte kuřecí nudličky na olivovém oleji, dokud nejsou hezky orestované, ale ne zcela uvařené, přibližně 5–7 minut.
  • Přendejte na talíř.
  • Přidejte nakrájenou papriku a za stálého míchání opékejte na středně vysokém ohni, dokud mírně nezuhelnatí, ale stále bude křupavá.
  • Vyndejte na talíř a dejte stranou.
  • Snižte teplotu na minimum a přidejte nakrájenou cibuli.
  • Restujte 5-7 minut do změknutí, přidejte česnek a pokračujte v restování další 1 minutu.
  • Přidejte papriku a mouku, míchejte, dokud nezískáte červenou pastu.
  • Všlehejte kuřecí vývar, dokud se v něm pasta zcela nespojí.
  • Možná budete muset nejprve přidat ½ šálku vývaru a rozšlehat, poté zbytek vývaru, aby nevznikly hrudky.
  • Přidejte nakrájená rajčata.
  • Vraťte kuře do pánve a přidejte cizrnu.
  • Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, přikryjte pokličkou a vařte 20 minut.
  • Po 20 minutách odkryjte kuřecí paprikáš, vmíchejte zakysanou smetanu, přidejte červenou papriku a ihned stáhněte oheň, aby se zakysaná smetana neoddělila.
  • Ochutnejte a případně dosolte.
  • Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Kuřecí směs omáčka s cizrnou v pánvi.
www.vikalinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.