Kombinace ořechů a kakaa je prostě neodolatelná a následující recept je toho důkazem! Připravte si na svou vánoční tabuli zase něco nového a věřte nám, že si pochutnáte.
INGREDIENCE
- 175 g celozrnné špaldové mouky
- 30 g neslazeného přírodního kakaového prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 11 polévkových lžic másla, pokojové teploty
- 2/3 šálku třtinového cukru
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1/4 lžičky jemné mořské soli
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
- 1/2 šálku nasekané tmavé čokolády
- 1/3 šálku nasekaných mandlí
POSTUP
- Ve střední míse smíchejte mouku, kakaový prášek a jedlou sodu.
- V kuchyňském robotu šlehejte máslo na středně vysokou rychlost, dokud nebude krémové a hladké.
- Přidejte oba cukry, sůl a vanilku a znovu šlehejte, dokud není směs světlá a nadýchaná, asi 2 minuty.
- Přidejte suché ingredience do mixéru a mixujte při nízké rychlosti, aby se zapracovaly.
- Nepřemixujte, je v pořádku, když je těsto trochu drobivé.
- Pomocí stěrky jemně vmíchejte mandle a čokoládu.
- Těsto spojte do koule a rozdělte na polovinu.
- Vytvarujte každou polovinu do polena o tloušťce 4 cm.
- Nechte chladit v lednici alespoň 3 hodiny až 3 dny.
- Předehřejte troubu na 165 stupňů Celsia s mřížkou ve středu trouby.
- 2 plechy vyložte pečicím papírem.
- Pracujte vždy s jednou polovinou těsta a opatrně nakrájejte každé poleno na kolečka o tloušťce asi 1 cm.
- Pokud se část těsta rozpadne, přitlačte a vytvarujte zpět kolečka.
- Dejte cookies na připravené plechy, ponechte mezi nimi centimetrové mezery.
- Pečte jeden plech po druhém, každý 12 minut.
- Sušenky nebudou vypadat, že jsou hotové, ale je důležité je nepřepéct.
- Před vyjmutím na mřížku nechte vychladnout 10 minut na plechu.