Neapolské medové cukroví

Neapolské medové cukroví

Slyšeli jste někdy o cukroví zvaném struffoli? Jedná se o vánoční dezert, který najdete v takřka každé italské domácnosti. I vy si zamilujete toto vánoční cukroví. Medové koule jsou smažené a připomínají pusinky zalité medovým sirupem. Jsou to trochu jiné koule, než které znáte z našich končin.

INGREDIENCE

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 25 g másla
  • 1 sklenice anýzu
  • kůra z poloviny citronu
  • kůra z poloviny pomeranče
  • špetka soli
  • sádlo či olej na smažení

Na zdobení:

  • 400 g medu
  • barevné konfety
  • skořicové konfety
  • 100 g kandovaného pomeranče
  • 100 g kandovaného citronu
  • 50 g kandované dýně

POSTUP

  1. Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracujte z nich těsto.
  2. Těsto nechejte několik hodin odpočívat v misce zakryté utěrkou.
  3. Vezměte kousek těsta a vyválejte z něj váleček (jako byste dělali gnocchi).
  4. Váleček potom rozřežte na stejně velké části o velikosti lískových oříšků a cukroví dejte na dobře pomoučené prkénko zaprášené moukou.
  5. Ideální je smažit cukroví na sádle.
  6. Rozehřejte si tedy sádlo na pánvi.
  7. Předtím, než koule vložíte na pánev, je dejte do sítka a protřepejte, abyste se zbavili přebytečné mouky.
  8. Smažte struffoli do zlatova a po usmažení je položte na ubrousek, který z kuliček vytáhne přebytečnou mastnotu.
  9. Ve velkém hrnci si na mírném ohni rozehřejte med.
  10. Poté nalijte medovou směs na struffoli a promíchejte je tak, aby byly všechny kuličky obalené medem.
  11. Potom přidejte třetinu konfet a kandované ovoce, které si nakrájíte na malé kousky.
  12. Všechno jemně promíchejte.
  13. Vezměte talíř, dejte do středu prázdnou sklenici a okolo ní skládejte struffoli.
  14. Potom nakonec vezměte zbývající konfety a kandované ovoce a ozdobte jím struffoli. 
Medové struffoli, ozdobené barevnými kuličkami.
www.cook-italian.com

Nezapomeňte se podívat také na našich 5 nejlepších receptů na medové pokrmy. Sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.